Laupäeval algas peale üliedukat hooajaks valmistumist Manchester Unitedi jaoks uus hooaeg aga see kõik ei läinud nii nagu oleks arvanud.

Juba mängu alguses oli näha, et mehed on krampis ja mänguplaan ei toimi üldse nii nagu vaja oleks ja toimis eelmistes mängudes. Hooaja eelselt näidatud vabast, voolavast ning sihikindlast mängust ei olnud midagi järel. Tagasi oli eelmise aasta ebakindel ja kõhklev ilma sihita mängiv United. Ühe mängu järel mingeid süva järeldusi teha ei saa aga võimalik, et tekkinud on mingi mentaalne blokk. Selle välja juurimine oleks kõva pähkel aga õnneks on meil nüüd eesotsas väga pädev treener, kes raskeid väljakutseid ja otsuseid ei ole kunagi oma karjääri jooksul kartnud.

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Kaitse on ja jääb pikemaks ajak murelapseks? Kuna eelmise hooaja lõppedes lahkus meilt tubli ports kogenud kaitsjaid ja mehed, kes praeguses koosseisus on kogenenumad on pidevalt vigastuste küünis, siis näen seda probleemi pikalt jätkuvat. Kaitse alustalaks on kogemusest tulev üksteise mõistmine. Lisaks muidugi ka uue süsteemiga kohanemine võtab aega ning puuduvad seal ka meil hetkel naturaalsed liidrid, kes asju ohjes hoiaks. Vidic, oh miks sa küll lahkusid… Evans siiski on potensiaalseid liidri omadusi näidanud aga probleem on tema pidevad vigastused.

Aastaid ignoreeritud keskvälja probleem karjub lahenduse järele. Meie aeglase ja uimerdava mängu peamisi põhjuseid on see, et palli ei suudeta piisavalt kiirelt üle tuua kaitsest rünnakule. Probleemi ilmestab väga hästi tõik, et hetkel on kindel algkoosseisu mees Darren Fletcher (jah, vigastustel on ka oma osa selles aga kvaliteeti puudub meil keskväljal isegi vigastuste puudumisel), kes paar aastat võitles raske haigusega ja on nii öelda teel tagasi, kas ta päris tippu enam jõuabki seda näitab aeg . Ime on, et mees üldse mängib ja selle eest müts maha, kindlalt on ta heaks eeskujuks teistele (selleks ta ka asekapteniks ilmselt valiti) aga algkoosseisu materjal United-i suguses meeskonnas ei tohiks ta teps mitte olla. Õnneks on kuulujutte ja pea kindlana näivaid uudiseid, et keskvälja probleemi leevenemist võib oodata tuleval nädalal. Uued täiendused aga muidugi nõuavad oma aja sisse elamiseks ja ega siin nö kiirlahendust ei ole. Tuleb kannatlik olla.

Ja, et kaotus ja kohutav mängupilt ainukesed murepunktid ei oleks, selle eest hoolitses vigastuste needus. Mängus sai vigastada juba esimesel poolajal debüütmängu teinud Jesse Lingard. Hooaja alguses vigastuste laine on sügavat muret tekitav. Hetkel on meil vigased tervelt 9 meest, millega olema auväärsed liiga liidrid.

Positiivsema poole pealt jätkus Rooney hea vorm, mis kulmineerus väravaga ja Blackett-i debüüt oli igati korralik ning Januzaj oli mängu tulles parim keskväljal toimetav mängija. Ettearvamatu ja teravate liigutustega nagu juba reegliks on saanud. Üsna kindlalt alustab mees järgmises mängus algkoosseisus, loodetavasti tähendab see ka paremat tulemust.

Tyler Blackett ja Wayne Rooney

Tyler Blackett ja Wayne Rooney