Peale viimast liigamängu on press Inglismaal taas oma suhteliselt lemmik teemaga pasundanud igapäevaselt kuni tänaseni, selleks teemaks on de Gea ja tema ebakindlus väravas.

Ausalt öeldes on minu arust press väga ebaõiglaselt käitunud kuna poiss on eelmise aastaga võrreldes silmnähtavalt arenenud ja samal ajal on sarnaseid vigu palju suuremas koguses teinud nii mõnigi veteraan väravavavaht, näiteks Reina, kelle vigu pressis harva käsitletakse ja see sama press on iseennast naeruvääristavalt de Gea asendajaks tungivalt pakkunud jus härra Reinat ennast. Kus on loogika? Puterdaja asendada puterdajaga??? Kui Fergie nii mõtleb, siis on midagi ikka väga valesti. Suure tõenäosusega on tegu lihtsalt pressi välja mõeldud mulliga, võiks vähemalt asendajad siis mitte flapper-id välja mõelda.

Minnes tagasi nädalavahetuse mängu Tottenham vs Manchester United juurde ei olnud seal lõpujamas lihtsalt õnne kuna Vidic jäi de Geal-e ette ja tänu sellele ei olnud de Gea palli eemale löögis piisavalt jõudu, et see 16 kastist välja  liikunuks, õnnetuseks sattus see veel ka vastase jalale, keda tegelikult oleks pidanud jälgima Evra ja kuna ta seda ei teinud oli mehel rahulikult aega sööta Dempseyle, kes värava viimistles. Lisaks tasub ka meenutada, et eelnevalt oli de Gea mitmeid kordi “hullu pannud” ja Unitedit halvimast päästnud. Nende tõrjete seas oli vähemalt kaks kõrgeima klassi refleksi tõrjet, millele enamus väravavahte ei saaks ligilähedalegi. Aga ei, muidugi, press unustab need kohe ja keskendub vaid negatiivsele, põlastusväärne. See ei ole ju sexy, et mees tegi häid tõrjeid, keda see huvitab, mõtles ilmselt press, lehte ju vaja müüa. Silmakirjalikkus missugune.

Üks de gea refleksitõrjetest

Siinkohal oleks õige aeg meelde tuletada üht teist noorukit, kes mõned aastad tagasi meile tuli. Tema nimeks oli Ronaldo (Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro). Mida tegi press temaga esimestel aaastatel, mees nimetati one trick pony-ks kuna mängijatest möödumiseks kasutas ta tihtipeale vaid stepover-eid, millele kirkamad kriidid said kiirelt jälile ja tema mängus nullimine ei olnud probleemiks, eriti selgelt on meeles kuidas Cafu ükskord meistrite liigas suure naeratuse saatel mõnuga poissi frustreeris, tee, mis tahad aga vanamehest ei saanud kiire nooruk kuidagi mööda, kõik nipid, trikid olid vanameitril selged. Mõned aastad edasi ja poisist sirgus mees, kes sai üheks kardetuimaks mängijaks jalgpalliplatsil. Temaga lihtsalt ei saadud hakkama. Ta otsis vastasmeeskonnas selle augu ülesse, kust piltlikult öeldes läbi pugeda ja kui selle leidis oligi vastasel lips läbi. Millest selline muutus? Aga loomulikult kogemuse lisandumine oli see, mis heast mängijast lõppkokkuvõttes maailma parima mängija vormisid (jah, Ronaldo võitis Ballon d’Or tükk aega tagasi, 2008 aastal, ja seda enne Messit). Siit ka moraal, et kannatust peab olema, selleks, et tegijaks saada peab mitu korda enne vigu tegema ja tihti peale väga valusaid. Muidugi ei saa väita, et de Geast kunagi saab maailma parim väravavaht aga eeldused selleks on täitsa olemas! Kordan veelkord, kannatust!

Artikli lõpetaks legend väravavahi Peter Schmeicheli arvamusega asjast (alumine video).

Mida arvate teie? Kommenteeriga postitust, või kui keegi tahab ka ise artiklit kirjutada (ei pea de Gea teemal olema, võib ka muul Unitedit puudutavalt teemal olla), siis andku sellest info@devilsestonia.org e-posti aadressile teada ning teeme vastavad kasutajaandmed ja andke julgelt tuld!

Jälgige meid lisaks nii Facebook-is, Twitter-is, kui ka Instagram-is!